ÇALIŞMA PROGRAMI

ÇALIŞMA PROGRAMI NEDİR?
Çalışma programı; öğrencilerin bireysel farklılıkları dikkate alınarak hazırlanan, zamanı doğru kullanıp yönetmesine ve plan yapmasına yardımcı olan bir sistemdir. Bizim amacımız ise öğrencilerimizin bu zor süreçte yanında olup, doğru yöntem ve sistemle onları istedikleri hedefe ulaştırmaktır. Bunun içinde ilk adım olarak, istek ve yeteneklerini de göz önünde bulundurarak uygun bir porgram hazırlamaktır. Sizlerde hedeflerinize ulaşmak istiyorsanız yapmanız gereken tek şey bize ulaşmak:)

ÇALIŞMA PROGRAMININ İÇERİĞİ!
Çalışma programı, özellikle üniversite (TYT-AYT) hazırlanan öğrenciler için en önemli konulardan birisi olmaktadır. Her yıl düzenlenen üniversite yerleştirme ve liseye giriş sınavına milyonlarca aday katılmaktadır. Bu nedenle rekabetin çok olduğu bir ortamda, iyi bir YKS ve LGS sonucu elde edebilmek için adayların çok disiplinli ve sıkı bir şekilde çalışması gerekmektedir.

YKS sınavı 3 oturumdan oluşmakta olup; bunlardan birinci oturuma 120 sorudan oluşan TYT (40 Türkçe, 20 Sosyal, 20 Fen, 40 Matematik) , ikinci oturuma 160 sorudan oluşan AYT (Sözel- Sayısal- Eşit Ağırlık), üçüncü oturuma ise 80 sorudan oluşan YDT denilmektedir. YKS sınavında TYT oturumuna bütün adayların girmesi gerekmektedir. AYT ve YDT sınavlarına ise isteğe bağlı olarak girilebilmektedir. Üniversitelerin ön lisans bölümüne girecek olan adayların sadece TYT sınavına girmesi yeterli olmaktadır. Lisans bölümlerine girmek isteyen üniversite adaylarının ise hem TYT, hem de AYT sınavlarına katılması şarttır.

Sınav süresi ise sırasıyla; TYT 120 soru için 135 dk, AYT 160 soru için 180 dk ve AYT 80 soru için 120 dk olarak belirlenmiştir. Öğrencilerin süre konusunda sıkıntı yaşadıkları ve çoğunun elendiği sınav olarak bilinen TYT sınavında siz değerli öğrencilerimize büyük görevler düşüyor. Bizler yani eğitim koçları tam olarak burada devreye giriyoruz aslında. Doğru bir plan ve program sayesinde hem zamanı yönetmeyi hem de sistemli ve düzenli olmayı hedefliyoruz çalışmalarımızda. Bu yüzden çalışma programı hazırlanırken öğrencinin seviyesi, konu eksiklikleri, sınav kaygısı, zaman yönetimi... vb özellikleri dikkate alınmak zorundadır çünkü çalışma programları kişiye özel hazırlanır.

LGS sınavı ise iki oturumdan oluşmakta olup; birinci oturum Sözel Bölüm, ikinci oturum ise Sayısal Bölümdür. Sözel bölüm (20 Türkçe, 10 İngilizce, 10 Din Kültürü, 10 İnkılap Tarihi) 50 soru olup 75 dk, Sayısal bölüm (20 Fen, 20 Matematik) 40 soru olup 80 dk olarak planlanmıştır.

TOP